Rabu, 15 April 2015

Athma? Elken Spirulina ubatnya

Assalamualaikum,

Wah tajuk dia kemain.heheh ..aku ni merupakan salah seorang  penghidap penyakit athma
yang agak kronik juga la. boleh dikatakan hari2 kau.. aku kena sembur inhlaer tu. kalau lagi teruk siap kena pergi hospital or klinik  ambil nap lagi. yang tu memang tak larat boleh menggigil woo badan.. macam penagih da aku rasa

Athma ni salah satu penyakit yang teruk juga la sebab dia menyebabkan kau sukar untuk bernafas. meh nak bagi gambaran macam mana kepayahan tu..hihi. kau bayangkan kau berada dalam kolam or laut or even sungai alah asalkn air la then tengah kau bergumbira gelak ketawa bersuka ria tiba2 kaki kau krem then kau lemas.hah, penah tak rasa lemas tu  macam mana.. rasa macam susah kau nak nafaskan macam tu lar rasa bila asthma ni serang. nafas kau akan berbunyi2 nak tarik nafas jadi pendek2 jer.. sangat penat dan terseksa. time tula teringat semua salah 2 kau .. rasa macam tak leh hidup lama da. haih drama betol tau kalau sakit  = .='

Aku da cuba bermacam macam ubat, tak tau nak kata lar duit tu berabis berapa hinggit kan termasuk benda2 pelik dan pahit yang kau kena telan tu but end up tak juga kurang. ffuuhhh habis jugak mukadimah..ekekek.. ok meh nak cerita kejalan yang benar, so 3 bulan yang lepas aku dapat atau satu produk ni dari pak cik aku dia kata anak dia makan and alhamdulillah berkesan. anak dia memang aku tau sakit athma dia tu sangaat2 teruk padahal baru je umur 8 tahun and 5 tahun.

aku tanya la produk apa tu.. dia cakap dia bagi makan ELKEN SPIRULINA & ELG6. cukup je hujung bulan gaji kan terus grab..hahah tapi tunang aku yang belanja..ekekekek.. aceh2 awak..hihi

Spirulina 









ELG6


ELG6 Colostrum is collected within the first 6 hours after the birth of a calf. This all-natural food is 100% pure, offering the highest source of immunoglobulins which are highly beneficial to our bodies. It provides a perfect balance of both Immune and Growth Factors, necessary to activate more than 50 processes in the body, ranging from immunity to regeneration and growth of all cell types.


so after 3 months consume this things alhamdulillah perubahan yang ketara dapat aku rasa. Aku da tak payah nak ambil inhaler lagi da setiap pagi and malam . selalu nya kalau malam every 2 to 3 hours mesti aku akan terjaga sebab semput ..la ni.. alhamdulillah makin kurang.

so pada sesiapa yang nak cari ubat untuk athma ni mesti 100 % aku suggest beli lar ubat and produk ni. kalau nak aku belikan pon boleh just tinggalkn jejak anda di ruangan komen yer..heheh

oh sebelum terlupa 2 produk ni memamg elok juga yer untuk kulit kita. kalau nak kan lagi details kebaikan dia anda boleh tanya en.google atau tinggalkn saja persoalan anda tu dirungan komen nnti saya balas yer


Till Then,
xoxo_feeza_jaja

3 ulasan:

  1. Tahniah, anda memenangi baucar raya daripada Red Ribbon Wedding Works.
    Sila email butiran anda ke redribbonboutique@yahoo.com

    BalasPadam
  2. Good sharing, when talk about essential nutrients, we also talk about spirulina, an algae that is touted as a superfood rich in phytonutrients. Spirulina is lauded by the World Health Organization (WHO) as "Best Healthcare Product of the 21st Century". Elken Spirulina is not a medicine but a super nutritious health food. Therefore, it will not cause any harm if taken in large doses or taken together with other medication. For detail visit:
    http://kidbuxblog.com/benefits-of-elken-spirulina/

    BalasPadam
  3. Good Sharing! Saya share di FB ya.. :)

    BalasPadam

Orang tinggalkan nota cinta